Goede doelen

De volgende goede doelen zijn in de afgelopen edities van het Sonsbeek Open ondersteund

Ieder jaar een ander doel

Ieder jaar worden één of enkele lokale goede doelen door Sonsbeek Open gesponsord. Hieronder tref je, naast een aanmeldformulier voor goede doelen, een overzicht aan van alle goede doelen die het Sonsbeek Open in de afgelopen jaren ondersteund heeft. Klik verder om te lezen wat het betreffende goede doel met het bedrag heeft gedaan.

Stichting Bio Kinderrevalidatie (2024)

Voor 2024 spelen we voor het mooie goede doel Stichting Bio Kinderrevalidatie. Het Bio Vakantieoord in Arnhem is dé plek waar gezinnen met een gehandicapt kind op vakantie kunnen gaan. In 2023 werd het Bio Vakantieoord voorzien van een echte boomhut, speciaal ontworpen voor kinderen met een beperking. Nu is er een plan om deze boomhut uit te breiden met een boomtoppenbaan. Op die manier kunnen alle kinderen, ongeacht hun mobiliteitsniveau, deelnemen aan activiteiten zoals het zoeken naar eekhoorns, het genieten van prachtige vergezichten en het ervaren van nieuwe avonturen. Met het sponsorgeld gaan wij bijdragen aan dit mooie project.

Vitesse Betrokken & Fonds Gehandicaptensport (2023)

Voor 2023 spelen we voor twee mooie goede doelen: Stichting Vitesse Betrokken & Fonds Gehandicaptensport. De opbrengst van het Stellicher Sonsbeek Open komt ten gunste van een speciefiek project, genaamd Vitesse United. In dit 16-weken durende programma worden jongeren begeleidt bij hun persoonlijke ontwikkeling. Fonds Gehandicaptensport gaat met het sponsorgeld sportmiddelen aanschaffen voor twee wachtende sporters.

Voedselbank Arnhem (2022)

In 2022 is Voedselbank Arnhem als het goede doel van het Stellicher Sonsbeek Open gekozen. Met de (financiële) steun van deelnemers en sponsoren wordt een nieuwe elektrische bus aangeschaft om de distributie van voedselpaketten te verzorgien (de oude was afgebrand)!

Ronald McDonald Boshuus (2021)

In 2021 is het Ronald McDonald Boshuus als één van de goede doelen van het Sonsbeek Open gekozen. Met de (financiële) steun van deelnemers en sponsoren wordt zijn snoezelkamer vernieuwd, een kamer waar overal dingen staan die je kan voelen, zien, ruiken of horen. Hierdoor kunnen de bezoekers van het Boshuus rustig worden en echt even wegdromen. Wie gun je dat niet?!

Zorgboerderij Hoeve Klein Mariƫndaal (2021)

In 2021 is het Zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal als één van de goede doelen van het Sonsbeek Open gekozen. Met de (financiële) steun van deelnemers en sponsoren wordt een verbouwing van de kapschuur gerealiseerd en een nieuwe professionele horeca-koelkast aangeschaft!

Vrienden van Rijnstate (2019)

In 2019 was het Vriendenfonds Rijnstate als goed doel van het Sonsbeek Open gekozen. Met de (financiële) steun van deelnemers en sponsoren wordt een virtuele speelkamer op de kinderafdeling gerealiseerd!

Let's Meet! (2018)

Kinderen in pleegzorg voelen zich vaak anders. Voor pleegkinderen is het niet vanzelfsprekend om ervaringen te kunnen delen. Het project Let’s Meet! zorgt er voor dat pleegkinderen elkaar regelmatig ontmoeten en ervaringen te delen.

Bio Vakantieoord (2018)

Het Bio Vakantieoord is een uniek vakantiepark voor gezinnen met een ernstig gehandicapt kind. Jaarlijks komen ongeveer 1.000 gezinnen hun vakantie doorbrengen op dit vakantiepark, gelegen in de bossen bij Arnhem. Het Bio Vakantieoord is het gehele jaar geopend.

Vriendenfonds Rijnstate (2017)

Onderzoek om nog beter te kunnen behandelen, innovaties om de zorg verder te verbeteren, een healing environment, extra voorzieningen om het verblijf in het ziekenhuis voor onze patiënten prettiger te maken… Die éxtra goede zorg, daar gaat het ons om bij het Rijnstate Vriendenfonds. En dat realiseren we samen met onze vrienden.

Bio Vakantieoord (2016)

Het Bio Vakantieoord is een uniek vakantiepark voor gezinnen met een ernstig gehandicapt kind. Jaarlijks komen ongeveer 1.000 gezinnen hun vakantie doorbrengen op dit vakantiepark, gelegen in de bossen bij Arnhem. Het Bio Vakantieoord is het gehele jaar geopend.

Make-A-Wish (2016)

Ieder kind heeft een allerliefste wens. Een wens die het verschil maakt. Weer kind kunnen zijn en geen patiënt. Het moment waarop zorgen worden vergeten en geluk en positiviteit voorop staan.

NL Helpt Yezidis (2016)

 

Yezidi’s zijn geen moslims en worden (daarom) door IS met bruut geweld verjaagd uit Noord-Irak, met tienduizenden tegelijk. Meisjes en vrouwen worden ontvoerd, verkracht en als slavin verkocht aan IS-rebellen. Een aantal mensen uit Velp hebben besloten hen te helpen.

Voedselbanken Arnhem (2015)

De Voedselbank Arnhem bestond in 2015 jaar tien jaar. In die tien jaar heeft de Voedselbank Arnhem aan duizenden huishoudens in Arnhem en omgeving voedselpakketten gegeven.

DogsWork (2015)

DogsWork bestaat uit een team van professionele therapiehondbegeleiders en therapiehonden.

Vitesse Hattrick (2015)

Het is het doel van Hattrick, een project van Vitesse Betrokken, om jeugd en jongeren zowel op sportief als maatschappelijk vlak in beweging te brengen.

Meld je goede doel aan!

Zet jij je in voor een goed doel? Richt dit doel zich op regio Arnhem, heeft het ANBI status en bestaat het langer dan vijf jaar? Kan jouw doel wel een financiële impuls gebruiken? Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou!