DogsWork

Gesponsord door het Ekris Sonsbeek Open in 2015

DogsWork therapiehondbegeleiders en therapiehonden.

Wij zetten onze therapiehonden in bij o.a. coachingsessies Honden Spiegelen: honden zijn goede leermeesters en spiegelen gedrag van de mens. Een hond reageert altijd eerlijk, direct en zonder oordeel op de gedragingen van de cliënt. Hierdoor laat een hond glashelder zien waar talenten en ontwikkelpunten liggen. Onze therapiehondbegeleiders sturen de clienten door ervaringsgericht leren aan om hun eigen oplossing te vinden met behulp van een therapiehond.

Wij plaatsen Therapiehonden bij mensen met speciale behoeften. Zowel volledig opgeleide volwassen therapiehonden als jongere honden/puppen. Voor mensen met PTSS werkt de Buddyhond ondersteunend, stimulerend en kalmerend. Onze therapiehonden zijn opgeleid om cliënten zo goed mogelijk te begeleiden; de hond reageert op tekenen van onrust en creëert rust bij stress. De honden bieden cliënten structuur en regelmaat. Een therapiehond kan desgewenst een buffer vormen tussen de cliënt en een ander persoon. Ook kan de hond de cliënt wakker maken tijdens ongewenste nachtmerries. Binnen stressvolle situaties zorgt de aanwezigheid van een therapiehond voor een toename van geduld, vermindering van schrikreacties en depressieve gevoelens, een afname van emotionele vervlakking. Een therapiehond is een trouw maatje dat het leven van de cliënt kleur en inhoud geeft en zijn/haar zelfredzaamheid vergroot. Tevens word het sociale systeem van de cliënt met de therapiehond uitgebreid.

Om ons netwerk van goed opgeleide therapiehondbegeleiders te vergroten bieden wij mensen de gelegenheid om bij DogsWork de opleiding tot Therapiehondbegeleider te volgen.