Zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal (2021)

Gesponsord door het Sonsbeek Open in 2021!
« Terug naar Goede doelen

In 2021 is Zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal één van de twee goede doelen waaraan de opbrengst van het Sonsbeek Open 2021 aan ten goede komt. 

Zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal biedt dagbesteding en activerend werk aan een diversiteit van deelnemers. Inwoners met een verstandelijke beperking, GGZ achtergrond, NAH en dementie. Zo kan er meegewerkt worden in de biologische tuinderij, dierverzorging, theeschenkerij en groenonderhoud in de wijk. Daarnaast is er ruimte voor creatieve en muzikale activiteiten.

Met de (financiële) steun van deelnemers en sponsoren kan Zorgboederij Hoeve Klein Mariëndaal de kapschuur verbouwen en een nieuwe koelkast aanschaffen. Beide zijn hoognodig aan vervanging toe.

Regionale doelstelling

Het verhogen van de kwaliteit van het leven, het uit het isolement halen van diverse groepen deelnemers in de samenleving - zoals mensen met een verstandelijke of een lichamelijke beperking, psychosociaal kwetsbaren, langdurig werkelozen, mensen met een burn-out en mensen die (tijdelijk) vastlopen - door middel van het bieden van een passende (werk)plek op een (biologische) boerderij/tuinderij en in het groen. Daarnaast zet Hoeve Klein Mariëndaal zich in om burgers in contact brengen met de kwaliteiten die het boeren/tuindersbedrijf en het platteland te bieden hebben en willen zij land- en tuinbouw een nieuwe plaats geven in de samenleving middels sociale, educatieve en recreatieve activiteiten. 

En dat alles in het ons zo geliefde Anrhem. Met trots een echt regionaal doel te noemen! 

Drie prachtige zorglocaties

Stichting Hoeve Klein Mariëndaal beschikt over drie prachtige zorglocaties in de regio Arnhem, waarvan Hoeve Klein Mariëndaal de hoofdlocatie is. Deze zorgboerderij en theeschenkerij is gevestigd op landgoed Mariëndaal aan de rand van Arnhem. De tweede zorglocatie is te vinden in Heelsum: Hoeve Heidestein. Dit was voorheen de kinderboerderij. En sinds september 2018 hebben ze ook nog een prachtige locatie in Schaarsbergen: Heidehuis. 

Hoeve Klein Mariëndaal

Deze prachtige zorgboerderij & theeschenkerij is gevestigd op een oud landgoed aan de rand van Arnhem in de buurt van de wijk Heijenoord. Vanuit de eeuwenoude boerderij bieden ze een waardevolle werk- en ervaringsplek aan mensen die ondersteuning nodig hebben. Er zijn diverse werkgebieden: tuinderij, dierverzorging, horeca, groenonderhoud, klussen en creatieve activiteiten. De zorgboerderij heeft een aantal hectares grond. Hier verbouwen ze (bijzondere) groenten, bloemen, kruiden en kleinfruit.

Daarnaast is er een theeschenkerij, vergaderruimte en kinderboerderij van waaruit een kleine veestapel met geiten, ezels, konijnen en kippen wordt verzorgd. Een leuke activiteit voor deelnemers is het wandelen met de ezels en ze verder tam maken voor de ezelsafari's. Veel verschillende werkzaamheden dus, op een locatie van waaruit iedere dag ondersteuning wordt geboden aan de deelnemers. Zij kunnen zo kiezen uit een gevarieerd aanbod van werkzaamheden en activiteiten.

Vanuit de locatie wordt een heel diverse groep deelnemers begeleid zoals jongeren en volwassenen met een psychische problematiek, verstandelijke beperking, NAH en autisme, mensen met dementie en kinderen met een ondersteuningsvraag.

Adres: Diependalseweg 4, Arnhem

Verbouwing kapschuur

Met de (financiële) steun van deelnemers en sponsoren kan Zorgboederij Hoeve Klein Mariëndaal de kapschuur verbouwen en een nieuwe koelkast aanschaffen. Beide zijn hoognodig aan vervanging toe.