Bio Vakantieoord

Gesponsord door het Ekris Sonsbeek Open in 2016

Een uniek vakantiepark voor gezinnen met een ernstig gehandicapt kind.

Het Bio Vakantieoord is een uniek vakantiepark voor gezinnen met een ernstig gehandicapt kind. Jaarlijks komen ongeveer 1.000 gezinnen hun vakantie doorbrengen op dit vakantiepark, gelegen in de bossen bij Arnhem. Het Bio Vakantieoord is het gehele jaar geopend.

Onwijs veel te beleven

Op vakantie gaan, is onbezorgd plezier maken. Zwemmen, spelen, ontspannen en opladen. Voor gezinnen met een gehandicapt kind is zo’n vakantie niet vanzelfsprekend. Simpelweg omdat de nodige aanpassingen in de meeste vakantiewoningen ontbreken. Het Bio Vakantieoord geeft gezinnen de kans om een betaalbare vakantie te vieren in ruime aangepaste vakantiebungalows met veel aanvullende voorzieningen. Er is voor het hele gezin iets te doen en het is net alsof de handicap even niet in de weg zit. Op het vakantiepark is een extra warm zwembad met verstelbare bodem en speciale hulpmiddelen. Er is een manege waar je kunt paardrijden onder deskundige begeleiding. Je kunt een huifkartocht maken door de schitterende omgeving. De elektrische rolstoel kan via een speciale constructie naar binnen gereden worden. Ook zijn er indooractiviteiten voor het hele gezin. In de centrale ontmoetingsruimte kun je levensechte bewegingen ervaren, zoals een tocht op een Harley, snowboarden, jetskiën, Zumba dansen en nog veel meer. In de Muziekkelder bevind zich een vloer die letterlijk tot leven komt door de projectie van een aantrekkelijk spel of effect. Spellen waar iedereen aan mee kan doen. Er is ruimte voor 12-15 personen die gelijktijdig een spel kunnen spelen.

Alle kinderen kunnen op het Bio Vakantieoord genieten en veilig spelen. Ouders ontmoeten elkaar en delen lief en leed. Vriendschappen ontstaan. En iedereen telt mee, zonder uitzondering. 

Het Bio Vakantieoord ontvangt geen subsidie

Het Bio Vakantieoord ontvangt geen subsidie en is geheel afhankelijk van steun van donateurs, fondsen, stichtingen en bedrijven. Bio is daarom ook bijzonder blij om als het hoofddoel van het Ekris Sonsbeek Open 2016 geselecteerd te zijn.