Voedselbanken Arnhem

Gesponsord door het Ekris Sonsbeek Open in 2015

Ekris Sonsbeek Open Golftoernooi in actie voor Rijnstate Vriendenfonds

De Voedselbank Arnhem bestond tien jaar ten tijde van de dertiende editie van het Sonsbeek Open. In die tien jaar heeft de Voedselbank Arnhem aan duizenden huishoudens in Arnhem en omgeving voedselpakketten gegeven.

Werden er in bij de start in 2005 wekelijks enkele tientallen pakketten verstrekt, tegenwoordig gaan er iedere vrijdag bij de uitgiftepunten van de
Voedselbank Arnhem ongeveer 1200 pakketten de deur uit. Daarnaast leveren wij ook nog aan 21 andere voedselbanken in Gelderland en oostelijk Utrecht.

Gedreven door vrijwilligers

Dit vereist een enorme logistieke operatie. Ga maar na: duizenden kilo’s voedsel -die anders verspild zouden worden!, - worden eerst vanuit heel Nederland ingezameld in het distributiecentrum aan de Bruningweg in Arnhem. Daar worden de goederen uitgezocht en verdeeld over de plastic kratten om vervolgens naar een van de 22 uitgiftepunten te brengen in Arnhem en een aantal omliggende gemeenten. Al dit werk wordt uitsluitend door bijna 400 vrijwilligers. Toch zal het voor iedereen duidelijk zijn, dat hier veel geld mee is gemoeid. Vrachtwagens rijden af en aan om spullen te halen en weg te brengen. Beperkt houdbaar voedsel moet gekoeld of ingevroren worden. Behalve voor opslag en overslag van eten is er kantoorruimte nodig voor administratie. Om nog maar niet te spreken over de afschrijvingskosten van alle apparatuur en energiekosten om de zaak draaiende te houden. De jaarlijkse exploitatiekosten van de Voedselbank Arnhem bedragen dan ook ruim drie ton. Geld dat voor een groot deel afkomstig is van sponsors.

Dankbaar met de opbrengst van het Sonsbeek Open

Voedselbank Arnhem is JCI Arnhem dan ook bijzonder erkentelijk dat de opbrengst van Ekris Sonsbeek Open dit jaar aan de Voedselbank Arnhem wordt gedoneerd. Deze bijdrage is meer dan welkom. Zeker omdat het aantal klanten van de Voedselbank maar blijft toenemen. Namens alle klanten van de Voedselbank Arnhem willen wij de JCI en natuurlijk ook de deelnemers aan het Sonsbeek Open, hartelijk bedanken voor hun steun.