Vitesse Betrokken & Fonds Gehandicaptensport

« Terug naar Goede doelen

Vitesse Betrokken

Stichting Vitesse Betrokken is de maatschappelijke afdeling van voetbalclub Vitesse. Vitesse Betrokken zet zich dagelijks in op het gebied van vitaliteit, persoonlijke ontwikkeling en het maximaliseren van kansengelijkheid. Ze maken hierbij gebruik van de kracht van voetbal: om emoties te delen, samen te komen en beweging te stimuleren.

Vitesse Betrokken is op sociaal-maatschappelijk gebied in Arnhem én omgeving. De stichting wil de perfecte voorzet geven, zodat iedereen een kans krijgt om te scoren. Ze zijn er dan ook voor iedereen. Een leven lang betrokken. Met deze gedachte biedt de stichting structurele projecten aan voor alle leeftijdscategorieën. Binnen elke leeftijdsgroep worden specifieke thema's gehanteerd aan de hand van hedendaagse ontwikkelingen en behoeften.

De opbrengst van Sonsbeek Open komt ten gunste aan een specifiek project, genaamd Vitesse United. In dit 16-weken durend programma worden jongeren begeleidt bij hen persoonlijke ontwikkeling. Dit gebeurt aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan dat samen wordt opgesteld. In groepsverband gaan de jongeren aan de slag met het verkennen van hun talenten en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden als communiceren, presenteren, organiseren en ondernemen. Deze competenties worden tijdens het project in de praktijk gebracht door onder meer het organiseren van buurtactiviteiten, het volgen van workshops en wijktrainingen. Belangrijk is dat de jongeren ook een bijdrage leveren aan de maatschappij.  

Fonds Gehandicaptensport

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Lang niet overal is het sport- en beweegaanbod toegankelijk of ontbreken er faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport maakt zich sterk om sport en bewegen voor mensen met een handicap mogelijk te maken zodat ook zij altijd en overal kunnen sporten. Om die reden is ook Uniek Sporten ontwikkeld; hét platform van Nederland waar men alles vindt over sporten en bewegen met een beperking en waar je zowel online als persoonlijk sport- en beweegadvies op maat krijgt. Ook kunnen mensen met een beperking een aanvraag doen om een sporthulpmiddel uit te proberen of aan te schaffen. Met advies én eventuele financiering.

Het verhaal van Lucas

Lucas wil zo graag meedoen. Lees het verhaal op de website.

Sport en bewegen voor mensen met een beperking moet niet alleen toegankelijk, maar ook aantrekkelijk en uitdagend worden. Onze ambitie is om sport en bewegen voor mensen met een beperking in 2030 vanzelfsprekend laten zijn. Wij helpen sporters actief te blijven en te genieten van de fysieke en mentale voordelen van sport, door middel van het aanbieden van verschillende tools en middelen. Het sponsorgeld van Sonsbeek Open 2023 wordt ingezet voor het kopen van sporthulpmiddelen voor twee wachtende sporters.

Doe mee en help!

Door deel te nemen aan het Sonsbeek Open Golfevenement 2023, draag je direct bij aan de ondersteuning van deze twee waardevolle initiatieven. Dus schrijf je nu in en speel een rol in het verbeteren van de levens van velen in onze regio.

Wees er snel bij, want de beschikbare plaatsen zijn beperkt!

Wij kijken ernaar uit om jou en je relaties op vrijdag 1 september 2023 te verwelkomen op het Sonsbeek Open Golfevenement en er samen weer een mooie dag van te maken.