Vriendenfonds Rijnstate

Een virtuele speelkamer

In 2019 is het Vriendenfonds Rijnstate als goed doel van het Sonsbeek Open gekozen. Met de (financiële) steun van deelnemers en sponsoren wordt een virtuele speelkamer op de kinderafdeling gerealiseerd! Kinderen die in het ziekenhuis terecht komen, zijn een beetje gespannen voor hun verblijf in het ziekenhuis. Met een (virtuele) speelkamer kan er een leuker en aangenamer verblijf voor jonge kinderen in het ziekenhuis gecreëerd worden. PlaygroundVR is een virtuele speeltuin waarin kinderen in het ziekenhuis kunnen rondlopen, spelletjes spelen en praten met elkaar en vriendjes. Door gebruik te maken van Virtual Reality technologie voelen de kinderen alsof ze totaal ergens anders zijn en kunnen ze voor eventjes het ziekenhuis inruilen voor de virtuele speeltuin.

Het Vrouw Kind Centrum

Rijnstate is volop bezig met de voorbereidingen voor een nieuw regionaal toonaangevend Vrouw Kind Centrum (VKC). Waar een moeder met een pasgeborene, maar ook een basisschoolkind en puber zich veilig en thuis voelen.

Kinderen die in het ziekenhuis terecht komen, zijn een beetje gespannen voor hun verblijf in het ziekenhuis. Om ervoor te zorgen dat kinderen zich prettiger voelen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis, willen we een huiselijk gevoel creëren. Het Rijnstate Vriendenfonds wil door middel van een bijzonder project de jonge patiëntjes van Rijnstate afleiding bieden, met een interactieve speelkamer, met een zithoek om te chillen of te lezen, speelgoed, tafel met spelletjes, etc.

Maar wat ook een interactieve speelruimte is, waar kinderen lekker kunnen rondlopen en samen met andere kinderen, of aanwezige vriendjes/familie kunnen spelen in de online wereld. Op een veilige manier zonder dat ze risico's lopen.

Rijnstate werkt er hard aan om ook in de toekomst de beste zorg te kunnen blijven bieden. De komende jaren vinden verschillende verbouwingen en nieuwbouwactiviteiten plaats bij Rijnstate. Zo ook in het Kindercentrum, dat in het teken staat van gezinsgerichte zorg waar kind en gezin centraal staat, waar we uitstekende en snel toegankelijke zorg leveren voor zowel eenvoudige als complexe problemen.

Zorg voor zieke kinderen geven wij in samenspraak, waarbij kind- en ouderparticipatie belangrijk voor ons zijn. Wij zijn betrokken bij de organisatie van zorg rondom het zieke kind in het ziekenhuis en thuis. Kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid staan bij Rijnstate hoog in het vaandel.

Ontzettend trots

Rijnstate Vriendenfonds is trots op dat het feit dat ze in 2019 zijn gekozen als het goede doel van het Sonsbeek Open Golftoernooi. Mede dankzij jullie kunnen we een prachtig project realiseren voor kinderen die bij ons in het ziekenhuis terecht komen.