Vrijwilligersinformatie

Alles op een rijtje.

Wij zijn blij met onze vrijwilligers! Het Stellicher Sonsbeek Open is een jaarlijks terugkerend fundraising golfevenement in Park Sonsbeek en Park Zypendaal dat door JCI Arnhem wordt georganiseerd.

Om je vooraf zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben wij de belangrijkste informatie even voor je op een rij gezet.

Wordt je vraag niet beantwoord? Geen probleem, tijdens de briefing op vrijdagochtend is er voldoende tijd om je vragen te beantwoorden.

Briefing 2021

Alle vrijwilligers worden uiterlijk om 10:45 uur bij Brasserie de Boerderij verwacht. Onder het genot van een kop koffie of thee start de gezamenlijke briefing om 11:00.

Locatie

Het Stellicher Sonsbeek Open start en eindigt op de volgende locatie

Brasserie de Boerderij
Parkweg 2
6815 DJ Arnhem

Programma

Het programma voor vrijwilligers ziet er in 2021 er als volgt uit:

 • 10:45 uur    Ontvangst vrijwilligers
 • 11:00 uur    Briefing vrijwilligers
 • 11.30 uur    Ontvangst deelnemers, start lunch (12:00 uur) bij Brasserie de Boerderij
 • 12:25 uur    Openingswoord door voorzitter Stellicher Sonsbeek Open 2021
 • 12:35 uur    Eerste afslag door BN'er
 • 12:45 uur    Start toernooi
 • 17:00 uur    Einde toernooi, Ontvangst avondgasten, Aanvang borrel bij Brasserie de Boerderij
 • 17:30 uur    Aanvang BBQ/Buffet
 • 18:00 uur    Prijsuitreiking winnaars en overhandiging cheques aan goede doelen
 • 20:00 uur    Einde Stellicher Sonsbeek Open

Wat is het doel

Het evenement heeft twee doelen. Ten eerste het bijeenbrengen van een mooi bedrag voor een jaarlijks wisselend goed doel. En daarnaast wordt het evenement georganiseerd om deelnemers, sponsoren en vrijwilligers een leuke, gezellige en sfeervolle dag te bieden.

Wat zijn de goede doelen van dit jaar

De opbrengst komt in 2021 ten goede aan twee goede doelen: Zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal en Ronald McDonald Boshuus!

Zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal
De zorgboerderij en theeschenkerij is gevestigd op landgoed Mariëndaal aan de rand van Arnhem en bieden dagbesteding en activerend werk aan een diversiteit van deelnemers. Inwoners met een verstandelijke beperking, GGZ achtergrond, NAH en dementie. Met het geld wat wordt opgehaald bij het Sonsbeek Open kan zorgboederij Hoeve Klein Mariëndaal de kapschuur verbouwen en een nieuwe koelkast aanschaffen Beide zijn erg aan vervanging toe.

Ronald McDonald Boshuus
Het Boshuus is een aangepast vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds. Hier kunnen zorgintensieve kinderen en jongeren t/m 25 jaar onbeperkt genieten. Met familie, vrienden of in groepsverband. Met het opgehaalde geld kan het Boshuus zijn snoezelkamer vernieuwen. En dat is hard nodig. Een snoezelkamer is een kamer waar overal dingen staan die je kan voelen, zien, ruiken of horen. Hierdoor kunnen de bezoekers van het Boshuus rustig worden en echt even wegdromen. Wie gun je dat niet?

Met de opbrengst van het Stellicher Sonsbeek Open 2021 worden beide projecten financiëel ondersteund. Wil je hier meer over weten en ook je steentje bijdragen? Klik dan snel verder.

Welke kleding moet ik aan

Aan alle vrijwilligers wordt een poloshirt uitgereikt*. Deze polo mag je na het evenement houden. De poloshirts dienen voor de herkenbaarheid tijdens het evenement te allen tijde zichtbaar te worden gedragen. Vrijwilligersshirts zijn groen van kleur. De organisatie draagt roze en deelnemers blauw.

Vrijwilligers doen er in verband met nat gras goed aan om goed, waterdicht schoeisel aan te trekken. Indien regen wordt voorspelt is het verstandig om naast een paraplu ook een extra set schoenen en kleding mee te nemen.

*Zo lang voorraad strekt.

Wat zijn mijn taken gedurende de dag

Chauffeur

Om het deelnemers gemakkelijker te maken om lange afstanden te overbruggen hebben we enkele golfkarren gehuurd. Deze golfkarren mogen uitsluitend door personen worden bediend die daar van de organisatie toestemming voor hebben gekregen. 

Flightmarshall

Als Flightmarshall loop je mee met een team van twee flights, in totaal 6 personen. Als Flightmarshall ben je verantwoordelijk voor het bijhouden en noteren van de scores. Ook zie je er op toe dat deelnemers zich aan de regels houden en zorg je er voor dat alles veilig verloopt. 

Baanmarshall

Als baanmarshall sta je op een vaste plek bij één hole en ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van het spel bij de hole. De taken verschillen en hangen af van  de waarvoor je ingedeeld bent. In 2019 waren dit de taken: 

1 Floating
Hier proberen deelnemers een balletje te slaan in een netje dat op het water drijft. De taken bestaat uit het periodiek opscheppen van golfballen uit het water en controleren of alles eerlijk, veilig en volgens de regels verloopt.

5 Blind Putting
Hier proberen deelnemers geblinddoekt een bal in de hole te krijgen. Taken bestaan uit het periodiek schoonmaken en aangeven van de geblindeerde skibril, het bijhouden van winnaars en controleren of alles eerlijk, veilig en volgens de regels verloopt.

7 Hole-in-One Witte Villa
Hier proberen deelnemers de bal in een keer in hole te slaan. Belangrijkste taak is controleren of alles eerlijk, veilig en volgens de regels verloopt. Ook dienen de golfballen periodiek opgeruimd te worden.

17 Neary
Hier dienen deelnemers de bal met één slag zo dicht mogelijk bij de hole te slaan. Taken bestaan uit het bijhouden van winnaars en het toezien of alles eerlijk, veilig en volgens de regels verloopt.

Hoe ziet de baan er uit

De organisatie van het Stellicher Sonsbeek Open 2021 gaat er ook dit jaar weer voor zorgen dat er een uitdagende en plezierige baan wordt aangelegd. De baan bestaat dit jaar uit 14 holes, 4 funholes en 1 tussenholes. De holes liggen verspreid over Park Sonsbeek en Park Zypendaal.

Enkel de 14 gewone holes tellen mee voor de hoofdprijs. Voor de funholes zijn aparte prijzen beschikbaar. Bij de tussenholes kunnen de deelnemers even rustig genieten van een hapje en/of drankje. Bij tussenholes wordt over het algemeen niet gegolfd. Derhalve zijn hier, met uitzonderring van de virtual hole, ook geen prijzen voor beschikbaar.

Communicatie

Voor de algemene communicatie maken we gebruik van een appgroep via Whatsapp. Deze appgroep wordt de dag voor het evenement aangemaakt.

Heb je een prangende vraag of probleem, dan kun je dat via deze appgroep snel regelen. We verzoeken je om vriendelijk om berichten kort en bondig te houden en geen hele gesprekken te houden.

Heb je een dringende vraag? Neem dan contact op met de Chief Marshall. Dit nummer vindt je ook terug op de plattegrond die tijdens de briefing aan je wordt verstrekt.

Is er sprake van een calamiteit waarvoor een hulpdienst nodig is? Neem dan eerst contact op met 112. Neem pas daarna contact op met de Chief Marshall.

Spelregels

Ben je Flightmarshall? Dan is het goed om een beetje op de hoogte te zijn van de spelregels. De spelregels tref je aan in het programmaboekje en de scorekaart maar kun je natuurlijk ook op onze website raadplegen. 

Opruimen

Als het laatste team je hole heeft bezocht dan vragen we aan alle vrijwilligers om zoveel mogelijk mee te helpen met opruimen. Doel daarbij is dat het park weer in natuurlijke staat achtergelaten wordt en samen kunnen genieten van het avondprogramma. Wat kun je onder andere doen:

 • Holevlaggen, cups, holeborden en Next-teeborden verwijderen en het gat dat achterblijft vullen en aanstampen met de grond en zoden uit de emmers. 
 • Alle ballen, zowel in het gras als in het water verzamelen
 • Marktkraampjes demonteren
 • Al het vuil verzamelen en weggooien

Leg alle materialen zoveel mogelijk bij elkaar. Deze worden door de organisatie opgehaald.