Vrijwilligersinformatie

Alles op een rijtje.

Wat fijn dat jij je hebt opgegeven als vrijwilliger voor de 15e editie van het Ekris Sonsbeek Open. Het Ekris Sonsbeek Open is een jaarlijks terugkerend fundraising golfevenement in Park Sonsbeek en Park Zypendaal dat door JCI Arnhem wordt georganiseerd.

Om je vooraf zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben wij de belangrijkste informatie even voor je op een rij gezet.

Wordt je vraag niet beantwoord? Geen probleem, tijdens de briefing op vrijdagochtend is er voldoende tijd om je vragen te beantwoorden.

Briefing

Alle vrijwilligers worden uiterlijk om 11:00 uur bij Brasserie de Boerderij verwacht. Onder het genot van een kop koffie of thee start de gezamenlijke briefing om 11:15.

Locatie

Het Ekris Sonsbeek Open start en eindigt op de volgende locatie

Brasserie de Boerderij
Parkweg 2
6815 DJ Arnhem

Programma

Het programma voor vrijwilligers ziet er als volgt uit:

 • 11:00 uur    Ontvangst vrijwilligers
 • 11:15 uur    Briefing vrijwilligers
 • 11.45 uur    Ontvangst deelnemers, start lunch bij Brasserie de Boerderij
 • 12:25 uur    Openingswoord door voorzitter Ekris Sonsbeek Open 2018
 • 12:35 uur    Eerste afslag door Harry Piekema
 • 12:45 uur    Start toernooi
 • 17:00 uur    Einde toernooi, Ontvangst avondgasten, Aanvang borrel bij Brasserie de Boerderij
 • 17:30 uur    Prijsuitreiking winnaars en overhandiging cheques aan goede doelen
 • 18:00 uur    Aanvang BBQ/Buffet
 • 19:45 uur    Voorstelling Wout Waanders
 • 20:00 uur    Live muziek van Mike Sanders (tot uiterlijk 22:00 uur)

Wat is het doel

Het evenement heeft twee doelen. Ten eerste het bijeenbrengen van een mooi bedrag voor een jaarlijks wisselend goed doel. En daarnaast wordt het evenement georganiseerd om deelnemers, sponsoren en vrijwilligers een leuke, gezellige en sfeervolle dag te bieden.

Wat zijn de goede doelen van dit jaar

De opbrengst wordt dit jaar verdeeld over twee goede doelen: Stichting Bio en Let’s Meet!!

Stichting Bio geeft ouders met meervoudig gehandicapte kinderen de mogelijkheid om een vakantie te beleven die voor hen anders niet mogelijk is. Met de opbrengst van het Sonsbeek Open wordt een belevingspad aangelegd waarmee alle zintuigen van de kinderen worden geprikkeld.

De opbrengst die ten gunste komt van Let’s meet!! wordt gebruikt voor het organiseren van bijeenkomsten voor pleegkinderen. Pleegkinderen voelen zich vaak anders dan andere kinderen. Tijdens de bijeenkomsten kunnen zij ervaringen met elkaar delen, leuke activiteiten doen en bovenal zichzelf zijn.

Welke kleding moet ik aan

Aan alle vrijwilligers wordt een poloshirt uitgereikt, aangeboden door Chasin’. Deze polo mag je na het evenement houden. Voor vrijwilligers van JCI Arnhem hebben deze een lichtgroene kleur, voor vrijwilligers van de goede doelen zijn de polo’s wit. Deelnemers krijgen een roze polo. De poloshirts dienen voor de herkenbaarheid tijdens het evenement te allen tijde zichtbaar te worden gedragen.

Vrijwilligers doen er in verband met nat gras goed aan om goed, waterdicht schoeisel aan te trekken. Indien regen wordt voorspeld is het verstandig om een extra set schoenen en kleding mee te nemen.

Wat zijn mijn taken gedurende de dag

Chauffeur
Om het deelnemers gemakkelijker te maken om lange afstanden te overbruggen hebben we enkele golfkarren gehuurd. Deze golfkarren mogen uitsluitend door personen worden bediend die daar van de organisatie toestemming voor hebben gekregen. 

Als Flightmarshall loop je mee met een team van twee flights, in totaal 6 personen. Als Flightmarshall ben je verantwoordelijk voor het bijhouden en noteren van de scores. Ook zie je er op toe dat deelnemers zich aan de regels houden en zorg je er voor dat alles veilig verloopt. 

Baanmarshall
Als baanmarshall sta je op een vaste plek bij één hole en ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van het spel bij de hole. De taken verschillen en hangen af van  de waarvoor je ingedeeld bent:

1 Floating
Hier proberen deelnemers een balletje te slaan in een netje dat op het water ligt. De taken bestaat uit het periodiek opscheppen van golfballen uit het water en controleren of alles eerlijk, veilig en volgens de regels verloopt.

5 Blind Putting
Hier proberen deelnemers geblinddoekt een bal in de hole te krijgen. Taken bestaan uit het periodiek schoonmaken en aangeven van de geblindeerde skibril, het bijhouden van winnaars en controleren of alles eerlijk, veilig en volgens de regels verloopt.

7 Longest Witte Villa
Hier proberen deelnemers zo ver mogelijk te slaan. Taken bestaan uit het beoordelen hoe ver een bal geslagen is en controleren of alles eerlijk, veilig en volgens de regels verloopt. Ook dienen de golfballen periodiek opgeruimd te worden.

15 Neary
Hier proberen deelnemers hun bal met één slag zo dicht mogelijk bij een vastgesteld punt te slaan. Taken bestaan uit het bijhouden van winnaars en toezien of alles eerlijk, veilig en volgens de regels verloopt.

16 Longest Zypendaal
Hier proberen deelnemers zo ver mogelijk te slaan. Taken bestaan uit het beoordelen hoe ver een bal geslagen is. Ook dienen de golfballen periodiek opgeruimd te worden.

Hoe zit de baan er uit

De baan bestaat dit jaar uit 13 holes, 5 funholes en 5 tussenholes. De holes liggen verspreid over Park Sonsbeek en Park Zypendaal.

Enkel de 13 gewone holes tellen mee voor de hoofdprijs. Voor de 5 funholes zijn aparte prijzen beschikbaar. Bij de tussenholes kunnen de deelnemers even rustig genieten van een hapje en/of drankje. Bij tussenholes wordt over het algemeen niet gegolfd. Derhalve zijn hiervoor ook geen prijzen beschikbaar.

Communicatie

Voor de algemene communicatie maken we gebruik van een appgroep via Whatsapp. Deze appgroep wordt de dag voor het evenement aangemaakt.

Heb je een prangende vraag of probleem, dan kun je dat via deze appgroep snel regelen. We verzoeken je om vriendelijk om berichten kort en bondig te houden en geen hele gesprekken te houden.

Heb je een dringende vraag? Neem dan contact op met Chief Marshall Robert de Wit op 06- 20252205. Dit nummer vindt je ook terug op de plattegrond die tijdens de briefing aan je wordt verstrekt.

Is er sprake van een calamiteit waarvoor een hulpdienst nodig is? Neem dan eerst contact op met 112. Neem pas daarna op met Chief Marshall Robert de Wit op 06- 20252205.

Spelregels

Ben je Flightmarshall? Dan is het goed om een beetje op de hoogte te zijn van de spelregels. De spelregels tref je aan in het programmaboekje en de scorekaart maar kun je natuurlijk ook op onze website raadplegen. 

Opruimen

Als het laatste team je hole heeft bezocht dan vragen we aan alle vrijwilligers om zoveel mogelijk mee te helpen met opruimen. Doel daarbij is dat het park weer in natuurlijke staat achtergelaten wordt en samen kunnen genieten van het avondprogramma. Wat kun je onder andere doen:

 • Holevlaggen, cups, holeborden en Next-teeborden verwijderen en het gat dat achterblijft vullen en aanstampen met de grond en zoden uit de emmers.
 • Alle ballen, zowel in het gras als in het water verzamelen
 • Marktkraampjes demonteren
 • Al het vuil verzamelen en weggooien

Leg alle materialen zoveel mogelijk bij elkaar. Deze worden door de organisatie opgehaald.