NL helpt Yezidis

Gesponsord door het Ekris Sonsbeek Open in 2016

Geinspireerd door een reportage

Het goede werk van Wahhab Hassoo en de zeer indrukwekkende EO televisiereportage inspireerde een aantal mensen in Velp en Rozendaal om Wahhab te helpen met zijn missie en deze uit te breiden. De oprichting van Stichting NL helpt Yezidi’s maakt goede coördinatie van hulp en fondsenwerving eenvoudiger.

Inmiddels ondersteunt een aantal vrijwilligers met uiteenlopende professionele achtergronden Wahhab en zijn familie bij hun hulp aan achtergebleven lotgenoten. Zij maken voor de gevluchte Yezidi’s in Irak al echt een verschil, maar er is nog zo ontzettend veel te doen!

Waarom helpen?

Yezidi’s zijn geen moslims en worden (daarom) door IS met bruut geweld verjaagd uit Noord-Irak, met tienduizenden tegelijk. Meisjes en vrouwen worden ontvoerd, verkracht en als slavin verkocht aan IS-rebellen. Mannen, ouderen en jongens worden gevangen genomen of vermoord. Kinderen raken verweesd en ontheemd en hen wordt elke kans op onderwijs ontnomen. Herinnert u zich de schokkende beelden nog, van al die Yezidi’s die in augustus 2014 in paniek de berg Sinjar op vluchtten. Nog dagelijks tekent de internationale pers zulke gruwelverhalen op.