Sonsbeek Open verbindt!

Geplaatst op 06-08-2018

Wat hebben de twee gekozen goede doelen van dit jaar met elkaar gemeen? Beide organisaties zetten zich in voor kind en gezin. Let’s Meet, onderdeel van Lindenhout, organiseert ontmoetingen tussen pleegkinderen. Stichting Bio geeft gezinnen met een ernstig gehandicapt kind de kans om een vakantie te vieren. "Hoe mooi zou het zijn om deze organisaties onderling aan elkaar te verbinden?" dachten enkele leden van JCI Arnhem, de organisatie achter het Sonsbeek Open.

Kinderen in pleegzorg voelen zich vaak anders. Voor pleegkinderen is het niet vanzelfsprekend om ervaringen te kunnen delen. Bij Let’s Meet krijgen ze de kans om samen te zijn en leuke activiteiten te ondernemen met kinderen die in dezelfde situatie zitten. Ze kunnen gevoelens en ervaringen delen, en kunnen zich spiegelen aan elkaar. “Zo kunnen relaties ontstaan die veiligheid en vertrouwdheid bieden naast hun pleeggezin en de hulpverlening. Dat heeft een positief effect op het welbevinden van het kind”, vertelt Regine Grimm, beleidsadviseur Lindenhout/lid kernteam Let’s Meet. 

Jaarlijks organiseert Let’s Meet een aantal bijeenkomsten voor verschillende leeftijdsgroepen om op deze manier een structurele betekenis voor Gelderse pleegkinderen te  hebben. Op zaterdag 6 oktober staat er een grootse Let’s Meet-dag voor pleegkinderen vanaf 8 jaar op de agenda. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoring van het Ekris Sonsbeek Open.

Arjen Stremmelaar, voorzitter van het Ekris Sonsbeek Open bracht Let’s Meet met Stichting Bio in contact. Het vakantiepark is gelegen in de bossen bij Arnhem, biedt veel ruimte en tal van faciliteiten om te spelen en ontspannen. Een prachtige locatie voor de Let’s Meet-dag, een perfecte match. Het wordt een onvergetelijke dag met een gevarieerd programma voor ruim 100 pleegkinderen. Van paardrijden tot boksen en van muziek maken tot een graffiti kunstwerk spuiten.

Aan iedereen is gedacht. Het belooft – mede dankzij het Ekris Sonsbeek Open - een geweldige dag te worden waarbij voor pleegkinderen nieuwe blijvende contacten kunnen ontstaan.